Tech BlogBrand Name

Webbaserat bokförings- och faktureringssytem

Kunden, belägen i ett av våra Europeiska grannländer, bedriver en verksamhet som är jämförbar med verksamt.se i Sverige. De stöttar företag, som är nya på marknaden, i att etablera sig och få igång sina verksamheter.

Ett vanligt problem för nya företagare är oftast att komma tillrätta med sin fakturering och ekonomihantering. Detta var något som vår kund försökte adressera genom att ge företagen en enkel instegslösning som direkt möjliggjorde grundförutsättningarna för dessa nyetablerade företag att komma igång.

Vi på Will & Skill blev kontaktade i ett skede där man i förväg hade tagit fram en beskrivning av önskad funktionalitet samt utseende och med detta som underlag bjöd in ett antal tänkbara Tech Partners för att diskutera tillvägagångssätt, teknisk struktur och budget för att förverkliga lösningen.

Efter uppföljningsmöte valdes Will & Skill som Tech Partner för initiativet som förverkligades via en paketerad projektleverans.

Resultatet blev en webbaserad applikation (enligt SaaS-model) där nya företagare kan skapa, skicka och hålla koll på sina fakturor med en färdig integration mot ett urval av enkla bokföringssystem. Detta täcker sammantaget förtagens behov under den första verksamhetstiden. Företagens transaktioner till vår kund, debiterades genom en integration mot betaltjänsten Stripe.

Systemet integrerades även mot företagens bankkonto. Denna integration gav företagen möjligheten att få en tydligare överblick över deras kostnader, ladda upp kvitton/dokument kopplade till dessa kostnader samt dela denna vy med sin bokföringspartner.

Då hela plattformen är webbaserad och all data lagras i molnet kan användarna följa sina KPI:er, se status på fakturor samt följa upp kunddata på ett smidigt sätt via valfria enheter med internetuppkoppling.

Empowering Small Businesses with the same tools as large enterprises!

© 2022 Will & Skill