Tech BlogBrand Name

React kurs i Stockholm

Som en digitalbyrå så stöter vi på en hel del projekt som kräver olika kreativa lösningar ute i det vilda. På Will & Skill jobbar vi därför ständigt med kunskapsinhämtning och kompetensöverföring både i vår organisation samt tillsammans med våra kunder och partners.

Vi tror innerligt på att alla tjänar på att vi delar vår kunskap och växer tillsammans. Därför håller vi tillsammans med Nackademin programmeringskurser i React. Syftet med kurserna är att introducera React och dela med oss utav våra erfarenheter från riktiga projekt.

Vi vill även bidra med vår kunskap till att växa React communityt i Stockholm samt ge andra möjligheten att vara med och bidra till Reacts ekosystem både här hemma i Stockholm samt globalt.

Will & Skill + Nackademin

Vi har haft nöjet att tillsammans med Nackademin hålla kurser i React samt Frontend-utveckling sedan 2018. Kurserna riktar sig till yrkesverksamma utvecklare som vill lära sig mer om frontend generellt eller djupdyka i React och förstå hur man skall komponera en applikation från ax till limpa.

🔗Läs mer om Will & Skills samarbete med Nackademin

Vad är React?

React är först och främst ett Frontend-ramverk som förenklar arbetet med att skriva koncis och läsbar kod för webbgränssnitt.

React härstammar ursprungligen från Instagram / Facebook och är nu ett "open-source" projekt som utvecklas av tusentals utvecklare världen över som brinner för frontend-utveckling.

Med hjälp av React kan man enkelt skilja på det som är affärslogik, UI/UX samt bryta ner olika delar av en applikation i så kallade "Komponenter" (eng. Components).

Vad är en komponent i React?

Varje React komponent består mer eller mindre av tre saker

 • Template
 • Data
 • Logik

Template

I webbapplikationer handlar det ofta om HTML-kod. Man har en viss återkommande mall som man fyller med godtycklig data.

<div>
 Hello {firstName}!
</div>

Data

I React-applikationer hämtas och hanteras data främst som JSON.

{
 firstName: "Hassan",
 lastName: "Mian",
 age: 30
}

Logik

Logik är saker och ting som händer när användaren interagerar med en applikation eller när saker och ting händer till exempel i en webbläsare. Det kan vara alltifrån tangentbords-inmatning, till musklick, till att användaren slår på sin webbkamera osv.

<button className="btn btn-primary" onClick={addToCart}>Buy Now</button>

Varför ska man lära sig React?

React är först och främst ett verktyg för att snabbt och enkelt kunna bygga Javascript-applikationer. Just nu är React det mest populära ramverket ute på marknaden. Fördelarna är många och man kan framförallt konstatera att ekosystemet kring React är levande och håller en god takt i att skapa nya standarder kring vad ett Frontend-ramverk ska bidra med i dagens moderna verktygslåda.

React har funnits sedan 2014 och används flitigt av många etablerade bolag och startups som vill röra sig snabbt utan att behöva addera komplexitet i sin frontend-kod.

🔗 Läs mer i denna artikel om fördelarna med React

Kom igång med våra hands-on Reactkurser

Vad får man lära sig?

Introkurs - Kom igång med React och förstå grunderna

I denna kurs går vi genom grunderna och förklarar hur man bör resonera kring de olika beståndsdelarna samt varför och hur man applikationer med hjälp av komponenter.

Kursen är hands-on och syftet är att man skall gå ifrån med robusta kunskaper kring React och dess beståndsdelar. Nedan finner du ett axplock av de moment som ingår i kursen.

✅Skapa ett helt nytt React-projekt från grunden och förstå filstrukturen
✅Sätt upp en optimal mappstruktur i ett React-projekt
✅Integrera Bootstrap 4 i en React-applikation
✅Skapa ett enkelt formulär
✅Hämta data via ett externt API-anrop och presentera det i din app
✅Arkitektur för flera komponenter som behöver dela data

Vilka förkunskaper krävs för att gå på kursen?

Inga förkunskaper krävs men det underlättar ifall man har programmerat tidigare.

Kursformat

 • Interaktiv föreläsning och diskussion
 • Konkreta övningar och exempel
 • Praktisk implementering i en levande labbmiljö

Deltagare

 • Minst 8 deltagare
 • Max 12 deltagare
Loading...
Exempel

Medlemslogin

React är perfekt för små och stora applikationer. Man kan knåpa ihop enkla komponenter som kan användas i en helt ny applikation eller lyftas in i en befintlig sida. En loginvy är ett perfekt exempel på något som är avskalat och enkelt.

Exempel

Recept / Matlagnings App

Skapa en App som enkelt listar dina favorit restauranger eller dina favoritmaträtter. Du behöver endast fyra vyer. Startvy, Listvy och Detaljvy samt Kartvy.

Exempel

Galleri App

Ett annat exempel är en Galleri App där man kan ladda upp bilder och visa dem som en lista/flöde. Appen kan bestå av t ex en navigationsmeny, en flödesvy och en detaljvy.

© 2020 Will & Skill