Tech BlogBrand Name

Playgrounds som du bör ha koll på som frontend utvecklare

Experimentation och felsökning är en stor del av en utvecklares vardag. För att hinna med så mycket som möjligt är det viktigt att testa dina idéer tillsammans med kund för att komma framåt i olika scenarion.

Playgrounds är plattformar som är optimerade för experimentation och idégenerering. Syftet är att man enkelt skall kunna importera de verktyg och bibliotek man behöver för att snabbt kunna testa sina idéer utan att behöva skapa ett helt projekt från grunden.

Då Will & Skill är en digitalbyrå och "Tech Partner" så räcker det inte enbart att ha idéer i huvudet utan de måste förmedlas snabbt och effektivt så att våra kära kunder kan ta beslut kring vilka vägval som skall göras för att uppnå maximal nytta för slutanvändare.

Nedan finner du en kort lista med ett par enkla men ack så kraftfulla verktyg som vi använder i vårt arbete dagligen för att komma i mål med våra projekt och samtidigt hålla en hög kvalitet vad gäller UX / UI.

 1. CodePen
  CodePen är idag den största plattformen för Playgrounds och community bland webbdesigners och webbutvecklare. Användare kan enkelt testa, bygga och dela HTML, CSS och JavaScript "snippets". CodePen fungerar både som en online-kodeditor och en labbmiljö för att lära sig mer om open source frontend-bibliotek.

 2. JSFiddle
  JSFiddle är ett online community för att testa och visa upp användargenererat innehåll för HTML, CSS, and JavaScript.

 3. Plunker
  Plunker är det bästa verktyget för att prototypa, experimentera, dela och felsöka dina idéer på webben. Från idé till implementation så hjälper Plunker dig att komma igång med att bygga en sajt snabbt och effektivt.

 4. JSBin
  JSBin är en kraftfull online editor med stöd för HTML, CSS och Javascript, Markdown, Stylus, Sass, SCSS, Less, Coffeescript, TypeScript, och React. 

 5. Codeply
  Codeply är ett webbaserat HTML/CSS/JavaScript editor som har stöd för de flesta stora ramverk. Codeplys HTML, CSS, JavaScript plattform låter designers och utvecklare jämföra, bygga och testa frontend ramverk.

© 2022 Will & Skill