Tech BlogBrand Name

Fem UI ramverk du bör utforska som React utvecklare

Ibland kan det vara skönt att slippa bygga allting själv. I denna korta guide så kikar vi på fem riktigt bra UX/UI bibliotek som du bör använda dig utav som React utvecklare för att nå snabba resultat i ditt React projekt.

Som React utvecklare försöker vi alltid bygga lösningar som underlättar människors vardag. I denna korta guide kommer vi att kika på fem enkla UX/UI ramverk som kan boosta vår produktivitet.

Ett generellt tips som vi brukar ge till våra utvecklare är att först analysera behov samt nytta med de olika ramverken. Hur väl passar det i förhållande till teamets tidigare erfarenhet med t ex Bootstrap eller Material UI samt hur välanpassat är det för t ex React, Angular eller Vue.

När man vill testa olika idéer som frontend-utvecklare kan det vara bra att först skissa olika vyer på papper och därefter titta på bibliotek som uppfyller de krav man har i form av element, komponenter och funktionalitet man är ute efter.

Material UI

Med nästan 54 tusen stjärnor på Github så rankar Material-UI högt bland andra populära React bibliotek. Komponentera använder React i grunden men använder sig utav Google’s Material Design filosofi. For those of you who need filling in, material design takes inspiration from the physical world and textures while keeping the actual UI elements to a minimum.

React Bootstrap

Ett annat populärt alternativ bland React UI ramverk så hittar vi React Bootstrap. Ramverket utgår från Bootstrap baserade element och kombinerar props på ett snyggt sätt tillsammans med de allra flesta element som återfinns i CSS ramverket Bootstrap. För att skapa enhetligt API så ersätts all Bootstrap Javascript med komponenter som är skrivna i React.

Semantic UI

Semantic UI gör det enkelt att utveckla snygga, responsiva siter med lättläslig HTML. Semantic UI har integrationer för React, Angular, Meteor, Ember och några till. All jQuery-funktionalitet har återimplementerats i React.js

Blueprint

React komponentera i Blueprint kan med fördel användas för att skapa snygga desktopa-applikationer. Komponenterna i biblioteket kan primärt användas för att skapa applikationer som har data-intensiva gränssnitt. Biblioteket kommer med klar kod för att visa ikoner, interagera med datum och tid, samt komponenter för att välja tidszoner och mycket mer.

Evergreen

Evergreen består av React komponenter passar för större enterprise-appar på webben. Ramverket använder sig utav React Primitive, som är väldigt flexibelt och anpassningsbart. Det bästa är att du inte behöver göra så mycket för att få till en enkel prototyp men du kan anpassa detaljer efter eget tycke när ditt projekt växer sig större.

© 2020 Will & Skill